Thursday, March 26, 2009

Bustand Sungai Nibong di Pulau Pinang.. Selalu pergi sini tak?..


Sebelum melangkah masuk, dah ada arahan untuk menjaga kebersihan tandas...
Jom kita masuk kat dalam pulak..
Tengok gambar kat bawah ni... Kipas tandas tu berhabuk kan.. nampak tak elok...Ni lah pemandangan di dalam Tandas Awam Wanita yang terdapat di Bustand Sungai Nibong.. Biasanya, kami selalu pergi ke Bustand ini ketika mahu pulang ke kampung halaman semasa cuti semester.. Kebarangkalian untuk menggunakan tandas Sungai Nibong ini adalah sangat tinggi..


Didalam tandas ini, banyak arahan dan pesanan di dinding-dinding tandas ini yang bertujuan memberikan peringatan.. Hal ini meninggalkan kesan yang positif kerana semasa menggunakan tandas, pengguna akan diberikan peringatan untuk menjaga kebersihan tandas yang telah digunakan...


Ini adalah tandas mangkuk duduk yang terdapat di sini.. Terdapat tong sampah di dalam tandas, jadi sampah seperti tisu boleh dibuang ke dalam tong tersebut...Alamak, masih ada sampah di luar tong sampah... Sedangkan dah ada tong sampah di dalam tandas tu.. Kenapa kah ini selalu terjadi... Tandas ini nampak kotor kan.... Nampaknya selepas pengguna menggunakannya, tandas ini tak dibersihkan.. Nak kene tunggu pencuci tandas yang bersihkan... Susahla macam ni.. takkan setiap masa pencuci nak cuci je..


Pemandangan di segenap ruang di dalam tandas ini.

Bustand Sungai Nibong ni memang ramai sangat yang datang daripada segenap tempat... Bustand ni dikira yang terbesar di Pulau Pinang.. Takkan sebab tu tandasnya tak bersih kan... ramai sangat yang menggunakannya.. Mustahil kan.. Sepatutnya bagi imej yang baik pada pengunjung yang datang kat Bustand ni... Bukan sebaliknya.. Nampak tak yang bilik air tu kotor kan... Apa kata anda.. Mesti anda pernah melalui situasi ini... Apa perasaan anda?.. Choice Is Yours..!!!!!!

3 comments:

  1. tandas...tandas..tandas...satu tempat yang mjd kewajipan stiap kali pegi mana2 tempat..kira kt stesen sg nibong tandasnyer xder la kotoq mane pun..bole layannn..zazzz...

    ReplyDelete
  2. huhu...mmgla, tp ada jugak tandas cam kt batu pahat tu... tak elok betul kan... memalukan betul...

    ReplyDelete
  3. mana-mana terminal bas yang ada menyediakan tandas, tak semuanya tak elok.. ada jugak kat R & R tu, wangi lagi bile kita masuk kn.. masing2 kene cooperate la kan..

    ReplyDelete